MNB (Magyar Nemzeti Bank) árfolyam szinkronizálás





Odoo Felhasználói Kézikönyv

A kézikönyv feltöltésén folyamatosan dolgozunk, addig is kérjük szíves türelmedet.

Odoo 17 Enterprise Edition
Az Odoo Felhasználói Kézikönyv az eYssen IT Services kizárólagos tulajdona! Bármilyen felhasználásához az Ő engedélye szükséges!
https://www.eyssen.hu

Az Odoo Felhasználói Kézikönyvet  jelenleg önszorgalomból csináljuk, melyhez örömmel veszünk bármilyen mértékű támogatást.
Nagyobb összegű támogatások: itt
Kisebb összegű magán támogatások: itt

MNB (Magyar Nemzeti Bank) árfolyam szinkronizálás

A modul az MNB árfolyam napi vagy eseti frissítésére szolgál. Minden az MNB által nyilvántartott árfolyam szinkronizálható vele.


Telepítés

A telepítéshez meg kell keresni modult és rá kell kattintani az Aktivál ikonra.



Beállítások

A Számlázás (vagy Könyvelés) / Konfiguráció / Beállítások alatt a Pénznemek szekcióban az Automatikus árfolyam szinkronizálást be kell kapcsolni és Szolgáltatásnak a Magyar Nemzeti Bank-ot kell választani.

Az árfolyam szinkronizálást javasolt naponta automatikusan futtatni minden nap 0 óra 0 perckor.

Az MNB minden nap 11 órakor adja ki az aktuális napi árfolyamot, egy nap viszont csak egy árfolyam használható, ezért javasolt a éjféli szinkronizálás, így minden nap az előző napi árfolyam lesz használva, ami megfelelő a Magyar számviteli törvényeknek.

Amennyiben mindenképpen aznapi árfolyamot szeretnének használni, úgy a szinkronizálást 11 óra utánra kell ütemezni (legalább 10-15 perccel) és számlázni kizárólag ez az időpont után szabad. Ezért javasoltjuk az előző napi árfolyam használatát.

Az árfolyam szinkronizálás ütemezését (a Fejlesztői mód bekapcsolása után) a Beállítások / Technikai / Automatizálás / Ütemezett műveletek alatt a Currency: rate update nevű feladaton lehet beállítani.